Sukulent Bakımı Nasıl Yapılır?

Sukulentler hakkında ihtiyaç duyduğunuz kısa bilgiler...


Sukulent, içeriğinde fazla miktarda su barındırdığından çok sıcak ortamlarda yaşayan bir bitki türüdür. Kökleri genellikle derinde değil, yüzeye yakın kısımdadır.Bu yüzden çok derin saksılara ihtiyaç duymaz. Çakıllı ve kumlu toprakları oldukça fazla severler.

Sukulent Toprağı Nasıl Olmalıdır?

Bitki toprağı ve organik kum yarı yarıya karıştırılır. İçerisine küçük boyutlarda olan çakıllar çok az miktarda eklenir. Bu şekilde sukulent toprağı hazırlanır. Eğer uğraşmak istemezseniz botanik mağazalarından sukulent toprağı satın alınabilir. Saksının dibine çakıl taşları serilerek iyi bir drenaj sistemi kurulmalıdır.

Sukulent Toprak Değişimi Nasıl Yapılır?

Saksı Toprağının Kalitesi Nasıl Belirlenir?

Bir miktar toprak ele alınır. Bu toprak ıslatılır ve sıkılır. Eğer avuç açıldıktan sonra toprak dağılırsa, bu durum toprağın kaliteli olduğunu gösterir. Çamur hale geliyorsa kalitesiz ve hazır olmadığını gösterir.

Sukulent Ne Zaman Sulanır?

Sukulentler suya çok fazla ihtiyaç duymaz; fakat toprağı kurudukça sulanmalıdır. Yazın haftada bir, kışın iki haftada bir sulanabilir. Sukulentler yaprakları ıslak şekilde güneşe çıkarılmamalıdır. Aksi takdirde; yaprakları yanabilir. Sulama sonrası mutlaka saksı tabağında bulunan su dökülmelidir. Aksi takdirde; hastalıklar köklere salınabilir.

Sukulentler Nerede Muhafaza Edilir?

Sukulentler güneş ışıklarını seven bitkilerdir. Fakat birden güneş ortamına çıkarılmamalı, güneşe yavaş yavaş alıştırılarak çıkarılmalıdır. Aksi takdirde; yaprakları yanabilir ya da zarar görebilir.

Sukulent Hastalıkları

Sukulentlerde en sık görülen hastalıklardan biri un bitidir. Un bitleri hafif tüy şeklinde olan bir canlı türüdür ve bitki üzerinde çeşitli rahatsızlıklara neden olur. Bu hastalıkları gidermek için alkol bulunan bir su; hastalıklı bölgelere damlatılabilir ya da kulak çubuğu ile bu bölgeler temizlenebilir.

Sukulent Bakımı

Sukulent Ne Zaman Gübrelenir?

Suklukentler gübreye pek ihtiyaç duymaz. Fakat gerekirse botanik mağazalarından alınabilecek su formu gübreler kullanma talimatına uygun olacak şekilde kullanılabilir (Genelde bir litre suya bir kapak gübre). Gübreleme işleminin yılda bir kez yapılması yeterlidir.

Sukulent Saksısı Ne Zaman Değiştirilir?

Sukulent saksı değişim zamanlarında her zaman eski saksıdan bir numara büyük saksı seçilmeli ve saksı değişim aralıkları 1-2 yılda bir olmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyici eklentinizi devre dışı bırakınız.