Canlı Bitkiler
-
Canlı Bitkiler
Süs Yoncası Bakımı ve Çiçeklendirilmesi
Süs Yoncası, aynı zamanda üçgen yapraklı Oxalis veya üçgen yapraklı kırmızı gül olarak da bilinir, çok yıllık bir bitkidir.
Devamını Oku » -
Canlı Bitkiler
Barış Çiçeği (Spatifilyum) Bakımı ve Çoğaltılması
Spatifilyum, (yelken çiçeği veya barış çiçeği) yaprakları ve çiçekleri ile dikkat çeken, tropikal ortamlarda yaygın olarak yetiştirilen bir bitkidir.
Devamını Oku » -
Ağaçlar
Çekirdekten Portakal Yetiştirme
Evde çekirdekten portakal fidanı nasıl büyütülür öğrenmek ister misiniz? Hazırsanız başlayalım…
Devamını Oku » -
Canlı Bitkiler
Dua Çiçeği (Calathea) Bakım ve Çoğaltma Rehberi
Dua Çiçeği, bilimsel adıyla Calathea, Orta Amerika’nın tropikal bölgelerinde doğal olarak yetişen etkileyici bir bitki türüdür. Bu bitkinin en dikkat çekici özelliği, gün içinde yapraklarının hareketleridir. Sabahları yapraklarını aşağı doğru eğen Dua Çiçekleri, akşam olduğunda sanki dua ediyormuş gibi yapraklarını yukarı doğru kaldırır. Bu özelliği nedeniyle “Dua Çiçeği” olarak adlandırılmıştır. Calathea cinsi, Marantaceae ailesine aittir ve yaklaşık 300 türü kapsar. Bu türlerin her biri benzersiz yaprak desenleri ve renkleriyle bilinir. Ev bitkileri arasında popüler olan…
Devamını Oku » -
Canlı Bitkiler
Karanfil Nasıl Yetiştirilir? Nasıl Çoğaltılır?
Karanfil Bitkisinin Özellikleri Karanfil bitkisi, “karanfilgiller” ailesinin en meşhur üyesidir. Evlerde yetiştirilmesine rağmen sera ortamları karanfil bitkisi için daha uygun bir ortamdır. Pembe, mor, kırmızı, beyaz renkleri bulunmakta olup en çok kırmızı rengiyle tanınmaktadır. Ilıman iklim bölgelerinde yaşamayı severler. (Akdeniz, Ege vb.) Sivri yapraklıdır. Karanfillerin çeşitleri arasında en meşhur olan karanfil çeşidi “Hüsnüyusuf” karanfilidir. Hoş kokulu olup baharat sektöründe kullanılmaktadır.
Devamını Oku » -
Canlı Bitkiler
Flamingo Çiçeği Bakımı (Antoryum) ve Çoğaltılması
Flamingo Çiçeği Yetiştirme: Adım Adım Bakım Kılavuzu Flamingo bitkisi, “yılanyastığıgiller” ailesinin bir üyesidir. Diğer adı “antoryum” olarak bilinir. Oldukça parlak bir görünüme sahip olup kendine özgü bir duruş sergiler. Yaklaşık 800 adet türü bulunmaktadır. Uzun ömürlü bir çiçektir.
Devamını Oku » -
Bahçe Bitkileri
Nergis Çiçeği Nasıl Yetiştirilir? – Nasıl Çoğaltılır?
Nergis Bitkisinin Özellikleri Nergis bitkisi, “nergisgiller” ailesinin en meşhur üyesidir. Türkiye’de en çok Ege Bölgesi’nde yetişir. Hoş kokulu bir bitki olup yaklaşık 43 türü bulunmaktadır.
Devamını Oku » -
Balkon Çiçekleri
Begonya Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
Begonyaların Özellikleri Begonya “Begonyagiller” ailesinin en meşhur üyesidir. Ilıman iklim bölgelerini sever Yaklaşık 200 adet türe sahiptir. Yetiştirilmesi oldukça kolaydır. Hoş kokuludur. Hemen hemen her renkte çeşidi vardır.
Devamını Oku » -
Ağaçlar
Bahçede Limon Nasıl Yetiştirilir?
Bahçede / balkonda limon ağacı nasıl büyütülür? Ürün alınabilir mi?
Devamını Oku » -
Bahçe Bitkileri
Sardunya Nasıl Yetiştirilir?
Sardunya Bitkisi Özellikleri Sardunya “turnagagasıgiller” ailesinin bir üyesidir. Türkiye’de özellikle Akdeniz Bölgesi’nde yetişir. Sindirim ve hazımsızlığa iyi gelir. Gaz söktürücüdür. İshali durdurur.
Devamını Oku » -
Bahçe Bitkileri
Yasemin Çiçeği Bakımı
Yasemin Çiçeği Özellikleri Yasemin bitkisi, “zeytingiller” ailesinin bir üyesidir. 200’den fazla türü bulunmaktadır. En meşhur türü “Arap yasemini” türüdür. Oldukça hoş bir kokuya sahip olup evdeki kötü kokuların giderilmesine yardımcı olur. Başta psikolojik rahatsızlıklar olmak üzere pek çok hastalığa iyi gelir. Yasemin’in Ekolojik İstekleri Sıcaklık Yasemin için en ideal sıcaklık 16-18 °C’dir. Kış sıcaklığı minimum 5 °C ve yaz sıcaklığı maksimum 30 °C değerlerinde olmalıdır. Sıcaklık bu değerleri aşarsa yasemin bitkisinin yapraklarında deformasyonlar meydana gelir.…
Devamını Oku » -
Bahçe Bitkileri
Müge Çiçeği Bakımı – Lily of the Valley
Onu bu zamana kadar Atilla Sağlamın eseri olan müge çiçeği adlı şarkısıyla tanıdık. ” Müge bir çiçektir zambak gillerden. Kokusu mis gibi çiçeği beyaz, çan biçiminde küçük çiçekleri, kalbin en iyi dostudur o “. Bu güzel dizelerden sonra müge çiçeğini az da olsa tanıma fırsatı buluruz.
Devamını Oku » -
Ağaçlar
Portakal Ağacı Nasıl Büyütülür?
Portakalın Ekolojik İstekleri Sıcaklık Portakal, Türkiye’de daha çok Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişen bir meyvedir. Portakal, sıcaklık 0 °C’nin altına indiği zaman deforme olur. En uygun sıcaklık 23-25 °C derecedir. Hava Akımı Portakal, çok şiddetli hava akımlarından nefret eder. Çünkü çok şiddetli hava akımları, portakalın dallarının deformasyona uğramasına neden olur. Ayrıca çok soğuk hava akımları, meyvelerin ölmesine neden olabilir. Toprak Portakal ağacı dikilmeden önce topraktan numune alınmalı ve bu numune analiz ettirilmelidir. Daha sonra toprak…
Devamını Oku » -
Canlı Bitkiler
Aloe Vera Nasıl Büyütülür? Çoğaltılması ve Sulanması
Aloe Vera Hakkında Aloe vera, “sarısabırgiller”, ailesinin bir üyesidir. Aloe vera bitkisi, tıptan kozmetiğe kadar geniş bir yelpazede şifalı bir bitki olarak kullanılır. Özellikle cilt kuruluğunu önlemek için kullanılır. Yeşil renktedir. Gelişimini tamamlayan aloe vera bitkisinin yaprağı iki eşit parçaya ayrıldığında ortaya çıkan sıvı bir kaba alınabilir ve buzdolabında saklanabilir. Aloe Vera Ekolojik İstekleri Sıcaklık Aloe vera, yüksek sıcaklığa karşı oldukça dayanıklı bir bitkidir. Fakat sıcaklığın 0 °C’nin altına düştüğü yerlerde deformasyona uğrar ve -4…
Devamını Oku » -
Bahçe Bitkileri
Lale Nasıl Yetiştirilir? Çiçek Açma Dönemleri
Lale bitkisi nasıl yetiştirilir? Sulanması, toprak-saksı değişimi, çoğaltılması hakkında uzman tavsiyeleri…
Devamını Oku » -
Bahçe Bitkileri
Menekşe Bakımı Nasıl Yapılmalı?
Menekşe Bitkisi Nedir? Menekşe, “menekşegiller” ailesinin en meşhur üyesidir. Türkiye’de Afrika Menekşesi olarak bilinmektedir. Ana vatanı Tanzanya’dır. Çiçeklerinin yaprakları kalp şeklini andırır. Ayrıca çiçeklerin yaprakları asimetrik bir şekle sahiptir. Sarı, siyahi pembe renkleri bulunmakla birlikte en meşhur rengi morumsu nitelikteki menekşe rengidir. Genel olarak kokusuzdurlar. Uygun şartlar sağlanırsa uzun vadede yetiştirilecek bir bitkidir. Menekşe Bitkisinin Bakımı Menekşe Çiçeğinin Ekolojik İstekleri Sıcaklık Menekşeler için en uygun sıcaklık 16-19 derece aralığındadır. Yazları ortalama sıcaklık; gündüzleri 21 derece,…
Devamını Oku » -
Balkon Çiçekleri
Kalanşo Çiçeğine Nasıl Bakılır? Çoğaltılması ve sulanması
Kalanşo Bitkisi Nedir? Kalanşo bitkisi “damkoruğugiller” ailesinin bir üyesidir. Anavatanı, Madagaskar kıtasıdır. Etli bir yapıya sahiptir ve yaprakları parlaktır. Pembe, kırmızı, turuncu sarı ve beyaz renkte çeşitleri bulunmaktadır. Uzun ömürlü bir bitkidir. Bakımı kolaydır.
Devamını Oku » -
Bahçe Bitkileri
Kalyos (Yaprak Güzeli) Bakımı ve Yetiştirilmesi
Kalyos, diğer adıyla Yaprak Güzeli bitkisi Güneydoğu Asya, Hindistan, Afrika, Avustralya ve ağırlıklı olarak Endonezya ve Sri Lanka’nın tropikal bölgelerine özgüdür. Bir bitkinin nereden kaynaklandığını bilmek, bitki severlerin onu diğer bölgelerde neyin mutlu edeceğini daha iyi anlamasına ve tahmin etmesine yardımcı olacaktır.
Devamını Oku » -
Bahçe Bitkileri
Küstüm Otu Bakımı ve Faydaları
Doğada utangaç olan ve dokunulduğunda veya sarsıldığında utangaç tepki veren bir bitki hayal edebiliyor musunuz? Mimoza (Mimosa Pudica ) bitkisini henüz duymadıysanız veya görmediyseniz onu sizinle tanıştırmak ve faydalarından bahsetmek istiyoruz.
Devamını Oku » -
Bahçe Bitkileri
Gül Nasıl Yetiştirilir? Sulanması, toprak değişimi ve çoğaltılması hakkında uzman tavsiyeleri
Gül Bitkisi Nedir? Gül bitkisi, “gülgiller” ailesinin bir üyesidir. Anadolu toprakları, İran ve Çin doğdukları yerdir. Süslemecilik, tıp, kozmetik, reçel vb. alanlarda kullanımı yaygındır. Daha çok kesme çiçek olarak vitrinlerde bulunur. Gül fidanlarının boyları ortalama 1-2 metre Uzun ömürlüdür. Gül Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? Güller, hem saksıda hem de bahçede yetiştirilebilen kokusu ve görünümü herkesi hayran bırakan bitkilerden biridir. Gül Bitkisinin Ekolojik İstekleri Sıcaklık Gül yetiştiriciliğinde ortalama sıcaklık; gündüzleri 20-22 derece, geceleri 16-19 derece olmalıdır. Eğer…
Devamını Oku » -
Canlı Bitkiler
Orkide Bakımı Nasıl Yapılır? Bol çiçekli orkide ipuçları
Orkide Nedir? • Orkide çiçeği, “salepgiller” ailesinin en meşhur üyesidir. • Salep yapımında kullanılan önemli bitkilerden biridir. • Genellikle tropik yağmur alanlarında ve ağaç kavuklarında yetişmeye elverişlidir. • Türkiye’de 24 adet türü bulunmaktadır. • Yaklaşık 18.000-20.000 çeşidi bulunmaktadır. • Her yıl minimum iki defa çiçek açarlar. • Beyaz, mavi ve eflatun renkli çeşitleri bulunmaktadır. • Başka tür bitkilerle temas kurarsa gövdesinde lekeler oluşur. Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır? Orkide Bitkisi Nasıl Yetiştirilir? Sulanması, Toprak-Saksı Değişimi,…
Devamını Oku » -
Canlı Bitkiler
Guzmanya Bakımı Nasıl Yapılır?
Guzmania, parlak renkleri ve metalik görünümlü yapraklarıyla dikkat çeken, tropikal bir bitki cinsidir. Orta ve Güney Amerika yağmur ormanlarında yaygın olarak bulunur ve birçok türü vardır. Kırmızı, sarı, mor ve beyaz gibi çeşitli renklerde çiçekleri vardır. Bu çiçekler, bitkiye egzotik bir hava katar. Yaprakları genellikle parlak yeşil renktedir ve bazı türlerde metalik bir parıltıya sahiptir. Bu da bitkiye özgün bir görünüm kazandırır. Guzmania bitkileri nispeten kolay bakımlıdır. Yüksek nem ve ılıman sıcaklıkları severler. Su ihtiyaçlarını…
Devamını Oku » -
Ağaçlar
Bonsai Bitkisi Nasıl Yetiştirilir? Bakımı ve sulaması nasıl yapılır?
Bonsai Bitkisi Nedir? Çin’in bitki çeşitlerinden biridir. Çin kökenli “bonsai” kelimesi ayrıştırıldığında “bon” tabak anlamına gelmekte “sai” ise bitki anlamına gelmektedir. Halk dilinde “küçük ağaç” olarak bilinir. Bu ağaç Çin’de yaşayan ağaçlara saygı niteliğinde dikilir. Bodur bir ağaç görünümündedir. Ilıman iklimleri sever. Yeşil bir renge sahiptir ve kokusuzdur. Yetiştirilmesi zor bir bitkidir. Sürekli bakım ister. Bonsai Bitkisinin Bakımı Nasıl Yapılır? Aşağıda bonsai bitkisinin bakımı için gerekli unsurlar listelenmiştir. Konum Hem evde hem de dışarda yetiştirilebilen…
Devamını Oku » -
Canlı Bitkiler
Sıklamen Bakımı, Sulanması ve Çoğaltılması
Sıklamen Nedir? Sıklamen bitkisi, “Çuhaçiçeğigiller” ailesinin bir üyesidir. Halk arasında, “tavşan kulağı” olarak bilinir. Bunun dışında buhurumeryem çiçeği, mormilik gibi isimleri de vardır. Boyları ortalama olarak 5-20 metre arasında değişkenlik gösterir. Genel olarak, ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde çiçek vermeye başlar. Genel olarak çiçekleri 5 parçalı olup pembe ya da beyazdır. Güzel bir kokuya sahiptir. Sıklamen Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? Sıklamen Bitkisinin Ekolojik İstekleri Konum Sıklamen bitkisi evin içinde yetişemez. Bu bitkinin balkon ya da bahçe gibi…
Devamını Oku » -
Canlı Bitkiler
Kaktüs Nasıl Bakılır? Kaktüs nasıl çoğaltılır?
Kaktüs Bitkisi Nedir? Kaktüs bitkisinin anavatanı Meksika ve Peru yöresidir. Kaktüs bitkisi, “Kaktüsgiller” ailesinin bir üyesidir. Bu bitki “dikenli bitki” anlamına gelir. Dikenli bir gövdeye sahip olmasına rağmen sarı, kırmızı, beyaz, mavi renkte çiçekleri vardır ve bu çiçekler kaktüsün tepesinde açar. Bazı kaktüs türleri çiçeklerini gece açabilmektedir. Kaktüs bitkisi, vücudunda su tutması özelliğiyle tanınmaktadır. Kaktüs Bitkisinin Bakımı Nasıl Yapılır? Kaktüs Bitkisinin Ekolojik İstekleri Sıcaklık Kaktüsler yaz aylarında gelişme evresinde olup kış aylarında dinlenme sürecindedir. Kaktüslerin…
Devamını Oku » -
Bahçe Bitkileri
Ortanca Nasıl Yetiştirilir? Çoğaltılması, Saksı Değişimi ve Sulanması Nasıl Yapılır?
Ortanca Bitkisi Nedir? Ortanca bitkisi, Asya ve Avrupa kökenli bir bitki olup, “ortancagiller” ailesinin bir üyesidir. Çalıya benzer bir bitki olup yaz boyunca yeşil kalmaktadır. Genelde bodur boylara sahiptirler. Yaprakları tam ya da dilimli olup kenarları testere dişine benzemektedir. Toprakları asitliyse mavi, alkaliyse pembe renkte çiçek açar. Ortanca yetiştirmek için öncelikle; Dış mekan alanınıza herhangi bir tür ortanca dahil etmek istiyorsanız, ilk adım doğru alanı ve o alana uyacak doğru ortancayı seçmektir. Bu bitkiler güneşli…
Devamını Oku » -
Canlı Bitkiler
Canlı Çiçek Bakımı Nasıl Yapılır?
Çiçekler bakım yapılmadığı zaman her canlı gibi yaşamsal faaliyetlerini yitirebilmektedir. Bu yüzden çiçek bakımını bilmek oldukça önemli bir husustur.
Devamını Oku »